Languedoc Roussillion

Camping Le Soleil in Argeles Sur Mer ligt in de regio Languedoc Roussillion. Deze regio leent zich uitstekend voor diverse tochten en uitstapjes voor jong en oud.

Verken de Zuid-Franse kust
Er zijn veel mooie stranden te vinden aan de Middellandse Zee. In Languedoc Roussillion zijn er behalve het prachtige strand van Argeles Sur Mer ook andere onvergetelijke plekken langs de kust. Breng een bezoek aan de wat kleinere dorpen aan zee en maak kennis met de minder toeristische plaatsen. Een leuke bestemming is Cerbere, het laatste Franse stadje in Languedoc Roussillion. Cerbere ligt tegen de Spaanse grens. Als je Cerbere doorwandelt, kan je Spanje binnenlopen! Het stadje ligt namelijk tegen de Spaanse grensplaats Portbou aan.

Natuurlijke schoonheid
Behalve mooie stranden liggen er in de regio Languedoc Roussillion ook verschillende nationale parken. Ten noorden van Argeles sur Mer vind je Réserve Naturelle du Mas Larieu. Een zeer groot nationaal park is Parc Naturel Régional du Haut Languedoc. Dit nationaal park gaat over in dat van de Cevennen. In dit gebied kun je helemaal opgaan in de natuur, urenlange wandelingen maken en genieten van de rust en de pracht van de natuur. Kies je liever voor een autotocht? Ook dan kun je de nationale parken verkennen. Er lopen diverse leuke wegen die je meevoeren door het begroeide gebied.

Middeleeuwse Stad
De stad Carcassonne is zeker een bezoek waard. Carcassonne staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad is het meest bekend vanwege de citadel die je kunt bezoeken. Deze oude Middeleeuwse stad ligt op een heuvel en biedt uitzicht over de omgeving. In de citadel kun je heerlijk ronddwalen. Als je door de smalle oude straatjes loopt, waan je je bijna weer in de Middeleeuwen. Er zijn genoeg leuke restaurantjes en cafétjes om even te pauzeren met een hapje en een drankje. Ook kun je diverse gezellige winkeltjes bezoeken. Hier is van alles te koop: van regionale streekproducten tot boeken en ansichtkaarten.